Het Verschil Tussen Bits En Bytes: Essentieel Voor Een Goede Breedband Provider

Het kennen van je bits en bytes is handig voor het kiezen van een goede breedbandprovider – hier zijn de belangrijke informatie. Kijk bijvoorbeeld naar alle mogelijkheden rondom alles in 1 of pak je favoriete diensten tijdens het Internet en tv abonnement vergelijken.

Wat Houden Bits En Bytes Precies In?

Bits en bytes zijn verschillende maateenheden, hoewel je ze waarschijnlijk allebei bent tegengekomen tijdens het gebruik van internet.

 • Bits worden gebruikt om de verbindingssnelheid te meten, normaal gesproken in de vorm van megabits.
 • Bytes zijn bedoeld voor het meten van de gegevensgrootte, vaak als megabytes of gigabytes.

Verschil Tussen Bits En Bytes

Er zijn andere factoren die afzonderlijke bits en bytes onderscheiden – ze kunnen lijken op vergelijkbare hoeveelheden, maar een byte is acht keer groter dan een bit, dus je kunt zeggen dat een byte acht bits gegevens bevat. Dit betekent dus dat een megabyte acht keer groter is dan een megabit, enzovoort.

Ze worden ook anders weergegeven als je erover leest of erover schrijft:

 • Bits worden gegeven in kleine letters ‘b’ – dus een megabit is Mb
 • Bytes worden gegeven in hoofdletters ‘B’, dus een megabyte is MB.

Bits En Bytes En Je Internetsnelheid

Hoewel bits en bytes worden gebruikt om verschillende dingen te meten, kunt u beide gebruiken om te begrijpen hoe uw breedband zal werken – door uw verbindingssnelheid en de grootte van een online bestand te kennen, kunt u een ruwe schatting maken van hoe lang het duurt om te downloaden het bestand.

Als u bijvoorbeeld een bestand van 150 megabytes wilt downloaden en u weet dat uw verbindingssnelheid 25 megabits per seconde is:

 • Je weet dat het zes seconden duurt tot 150 megabits (Mb)
 • Het kost dan acht keer dat bedrag om 150 megabytes (MB) te downloaden
 • Het duurt daarom ongeveer 48 seconden om het bestand te downloaden als uw verbindingssnelheid perfect blijft.

Verbindingssnelheden zijn echter niet altijd perfect en er zijn een aantal dingen die uw breedband kunnen verstoren – lees meer in onze gids voor breedbandsnelheid .

Het Meten Van Je Internetsnelheid

Misschien vind je het ook handig om te weten dat megabits en megabytes verre van de grootste meeteenheden zijn, maar de meesten van ons hoeven niet veel hoger te gaan. Bits en bytes kunnen worden opgevouwen met hetzelfde bedrag, dat wil zeggen 1024 van een gegeven eenheid:

 • Dit betekent dat 1.024 bytes een kilobyte vormen, de volgende hoogste eenheid
 • 024 kilobyte maakt dus een megabyte
 • 024 megabytes vormen een gigabyte
 • 1024 gigabytes vormen een terabyte.

Hetzelfde geldt voor bits, kilobits, megabits, gigabits en terabits als je internet superkrachtig is. U kunt een snelheidstest uitvoeren om te zien hoe snel het internet in uw regio is met behulp van onze breedband snelheidstest .

Vergelijken Van Alles In 1 Pakketten

Het vinden van een goede deal voor breedband is eenvoudig als u breedbandnoteringen vergelijkt op een vergelijking website, waar u deals kunt vinden die uw ideale verbindingssnelheid bieden tegen de best mogelijke prijs. Het enige dat u hoeft te doen is uw postcode in te voeren voor een nauwkeurige lijst met aanbiedingen en providers in uw regio en u krijgt een lijst met aanbiedingen bij u in de buurt.

Vervolgens kunt u ze vergelijken op basis van hun maandelijkse kosten, evenals de bijbehorende instellingskosten, de gemiddelde snelheid die u krijgt, eventuele downloadlimieten en of ze extra aanbiedingen zoals vouchers bevatten. Je kunt deals opslaan die je leuk vindt en zodra je klaar bent om te kiezen, ben je op weg naar betere breedband.